Maltatal Trip en eerste 7c

De dag na het NK Boulder vertrokken Nathan, Stefan, Lizzie de Wizzie Fizzie Snizzie en ik op weg naar Stephan in Tangern, Oostenrijk. Een weekje vakantie vieren en boulderen in Maltatal!

De eerste dag werd direct een rustdag. Regen. Gelukkig waaide er een stevige warme wind door het gebied waardoor we de dag erop konden gaan boulderen! Dat was wel heeeel lang geleden dat ik echte rots had gevoeld zeg… Frankenjura juli 2015 voor het laatst! Gekkenhuis.

Het is een weekje keihard boulderen geworden. We hebben eigenlijk alleen maar harde boulders (vanaf 7b tot 8a) geprobeerd. Goede training dus!

We begonnen in Outside 7c. Een dakboulder waarbij je lastige heelhooks moet leggen en ver door moet naar een randje. We kwamen tot halverwege. Toen zijn we naar het project van Stephan gegaan, Imperator 8a. Een gave boulder die met compressie begint. Voor mij die dag veel te koud maar het lijkt me zeker leuk om daar nog eens in te gaan werken.

Daarna gingen we naar Pyramide (7b) die ik nog af wilde maken van twee jaar terug. Ik was heel mijn beta vergeten en moest opnieuw gaan puzzelen. Toen ik het weer wist, had ik mijn bicep behoorlijk overbelast door een compressiepas waar ik toch iets te koud voor was… De rest van de trip last van gehad helaas šŸ˜¦ en Pyramide niet meer geklommen.
De volgende dag ging Nathan aan de slag in Aligator Kante en ik deed mee. De eerste harde pas in de lange boulder konden we helaas allebei niet maken. Na een tijdje maar opgegeven en naar Outside gegaan voor Stefan. Hij kwam dichtbij maar helaas net niet.

Daarna zijn we het bos in gegaan naar Impulse. Stefan had deze boulder al een paar keer geprobeerd tijdens de vorige trip en ons er warm voor gemaakt. Dit keer lukte het hem om de boulder redelijk snel af te maken! Hij was er superblij mee!! Ik kwam in mijn eerste poging al direct tot halverwege. De cruxpas kon ik na een paar pogingen ook maken, nu alleen nog linken. Ik had alleen geen vel meer op mijn vingers en bloedde de grepen onder. Ik was helemaal psyched, maar moest dus wachten tot na de rustdag… Nathan klom links van Impulse nog een 7b in zijn derde poging! Sweet!

Op de rustdag zijn we met Stephan meegegaan naar zijn 8a+ route project. Supertof klimgebied en gave route om te zien. Zeker de moeite waard om een keer routefit naar toe te gaan. Om toch even te voelen zonder mijn vel erger te maken, klom ik een 6b route. Dat was lang geleden dat ik mijn gordel aan had :D. Ik had zelfs een block nodig, schijterig als ik ben met lead šŸ™‚ maar het was wel weer even een leuke ervaring.

Na de rustdag direct naar Impulse gegaan. Stefan en Nathan gingen op zoek naar boulders in het bos terwijl ik aan de slag ging met Impulse. Direct in mijn eerste poging kwam ik bij de op-Ć©Ć©n-na laatste pas. Je hebt dan een heel slecht sloperrandje vast en moet dan je linkervoet op een trede plaatsen die je niet ziet. Niemand in de buurt voor aanwijzingen, dus toch maar doorproberen. Vier pogingen later, telkens op zoek naar die voettrede, raakte ik toch wel een beetje gefrustreerd en moe. De vijfde poging besloot ik daarom maar direct van de lage trede mijn rechtervoet omhoog te werken. Beetje lenig doen. Met succes. De laatste pas ging ook goed en even later stond op boven op het blok en had ik mijn eerste 7c in de pocket.

Stefan en Nathan klommen in het bos nog de mooie boulder Swanenhalsch die ik twee jaar eerder al eens had gedaan dus ik pakte wat rust. Daarna gingen we door naar Riffelblech, een boulder met een snoeiharde eerste pas naar een klein randje. Van daar naar een bak en dan een verre pas op je schouder. Stefan flashte de boulder!!! Ik had een aantal pogingen nodig voor de eerste pas en klom ‘m daarna uit. Zeer gave boulder.

Daarna gingen we naar Kung Fu (7c) en Shoulder Destruction (7c). Nathan en Stefan gingen aan de slag in Kung Fu en ik had mijn zinnen gezet op Shoulder Destruction. Geen van beide boulders klommen we, maar OMG wat is Shoulder Destruction een gaveĀ boulder. Eerst naar een klein greepje voor rechts en dan met een heelhook kneiterver afblokken naar een randje. Matchen en dan door naar de schouderpas. Daar op zoek naar de juiste methode. Al snel schouder en bicep kapot moe, maar voor deze boulder kom ik zeker weten terug!!! Supervet!

De laatste dag, vermoeid van de dag ervoor, gingen we naar Holy Line (7c). Een boulder die Nathan en ik graag wilden klimmen. Een paar keer kwam ik met mijn hand aan op het (vies scherpe) randje, maar net niet goed genoeg om te houden. Ook nog even voor terugkomen dan maar :). Daarna naar Xeni Style (7b+) die lekker in de zon lag. Ik kon al snel alle compressiepassen op de een-na-laatste pas naar een slechte sloper na. Zelfs voor mij te warm ;). Dus ook maar terugkomen met meer wrijving. Gave boulder!!!

Daarna terug naar Outside voor Stefan. Maar helaas, hij kwam niet meer zo ver als een paar dagen ervoor. Stephan en Nathan zijn op dat moment routes gaan klimmen op de Colloseum wand. Stephan kwam heeeeeel dichtbij een send van zijn 8a+ project.

Na nog een laatste keer heerlijk gegeten te hebben in de caravan, ons favoriete spelletje gespeeld te hebben, een spetterende vuurwerkshow gezien te hebben in het dorp verderop en een nachtje slapen in het prachtige houten boomstammenhuis, zitten we nu in de auto op weg naar huis…. Helaas!!! Maar snel weer een keer die kant op want er is een hoop unfinished business :).

De zeer beknopte ticklist:
Impulse 7c (Stefan en Mirthe)
StartrampenboulderĀ 7b (Nathan)
Riffelblech 7a+ (Stefan en Mirthe)
Swanenhals 7a (Nathan en Stefan)

Boulders om voor terug te gaan:
Imperator 8a
Shoulder Destruction 7c
Kung Fu 7c
Outside 7c
Aligatorkante 7c
Xeni direkt 7b+
Pyramide 7b

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s