Blij met mijn resultaat op boulder 2!

Gisteren deed ik mee aan de tweede boulderwedstrijd van het seizoen in Sterk, Utrecht. En yes, het ging lekker!!

Kwalificatieronde was spannend
Na de eerste drie boulders in de kwalificatieronde was ik nog niet zo zeker of ik de finale wel zou halen. De eerste boulder had ik flash, de tweede boulder ook en toen kwam de derde. Poeh, zwaar. Ik viel. Toch maar eerst even een andere boulder doen om wat warmer te worden. De vierde boulder viel me echter ook zwaar. Drie keer zipte ik van een grote gele slopergreep af. Ai… dit ging niet goed. Focus, nog iets harder de sloper vasthouden en ja, eindelijk kwam ik een pas verder. Nu afmaken, dacht ik. Met nog een tricky gooi naar de eindgreep had ik ‘m in de pocket. Door naar de vijfde boulder. Een lange zwarte boulder door de overhang. Het zag er zwaar uit. Nou, proberen maar. Hoppa, flash. En het voelde behoorlijk gemakkelijk. Lekker! Door de naar de zesde, een beetje een tricky boulder met een toehook om de rand. Moeilijke instap en een onzeker pasje omhoog en daarna easy uitklim. Ook flash. Toen terug naar de derde boulder die me eerder niet gelukt was. Ik had nog twee pogingen nodig voor ik ‘m had, met een andere methode die beter werkte. Daarna een mantle. Voorzichtige instap en dan in één snelle beweging omhoog mantelen. Net iets te laag, dus ik moest nog hard duwen en toen had ik ‘m. Ook weer flash. Dit ging beter. Op naar de laatste boulder. Ik was nog redelijk vers en kwam er zonder problemen doorheen. Op het einde kwam ik in de problemen en viel. Even rusten, nieuwe methode bedacht en toen in de tweede poging geklommen. Met 8 tops in 14 pogingen had ik me als tweede gekwalificeerd voor de finale. Dat had ik aan het begin van de dag niet verwacht!

Voeding tussen de kwali en finale in
Met mijn sportvoedingsspecialist Marian (lees er meer over) heb ik de afgelopen maand geanalyseerd wat ik het beste wanneer kan eten tijdens wedstrijden. Het doel is natuurlijk om genoeg energie te hebben zonder dat al je energie naar het verteren van je voeding gaat. Ik heb twee keer een simulatie gedaan waarbij ik ook pauze hield tijdens mijn training. De uitdaging vind ik om goed warm te blijven en mijn energie te behouden voor na de pauze. Dit ging gisteren echt ontzettend goed! Direct na de kwalificatie nam ik een shake, banaan en koffie. Na een uurtje voelde ik me ineens wat moe, maar eenmaal in de iso wist ik mezelf weer snel ‘wakker’ te krijgen en heb ik de hele finale energiek kunnen klimmen! Heerlijk.

Finale: inlezen gaat steeds beter!
De finale ging écht lekker. De eerste boulder flashte ik en waar ik extra blij mee was, was dat ik vooraf enorm goed had ingelezen. Ik had vooraf gezien dat ik waarschijnlijk een greepje bovenop de module lastig zou kunnen zien. Ik had daarom ingelezen boven welk schroefgat het greepje zat. Eenmaal in de boulder had ik dat ook écht nodig! Ik kreeg echt direct een smile op mijn gezicht zo blij was ik daarmee.
De tweede boulder was een plaat. Helaas zipte ik met mijn hand van de greep in de eerste poging, maar de tweede poging ging goed. Ik had met inlezen nog niet echt een goed plan en ik moest tijdens mijn poging ook echt goed voelen wat ik moest doen. Maar dat werkte perfect.
De derde boulder was echt tof. Het zou een moeilijke boulder zijn hoorde ik. Ik schat soms de moeilijkheid nog wel eens verkeerd in, maar ik had écht het idee vooraf dat ik die boulder wel moest kunnen. Zo moeilijk leek ‘ie niet… Ik was dus erg benieuwd of ik er nu zo dik naast zou zitten met mijn inschatting, maar nee hoor. Ik flashte ‘m. Misschien iets moeilijker dan de andere boulders, maar zeker niet héél moeilijk. De laatste boulder was lastiger vond ik! En dat bleek ook wel. In mijn vierde poging kwam ik tot aan de eindgreep. Ik had ingelezen dat ik mijn voeten naar links zou moeten zwaaien naar de wand, maar toen ik dat probeerde voelde ik al dat dat ‘m niet werd. Ik wilde teruggaan en toen zipte ik eraf. Jammer!! Ik zag later dat Vera een heelhook rechts legde, dat zag er een stuk beter uit! Maar voor mijn ranking maakte het niets uit. Ik had eigenlijk na de eerste twee boulders al mijn 2e plek bemachtigd.

Enorm blij dat ik eindelijk mijn doel heb bereikt: mijn kwalificatieranking vasthouden in de finale!
Superfijn ook om te merken dat de training effect heeft en dat ik met mijn voeding véél beter zit nu. Ik ben benieuwd wat de komende trainingsmaanden nog op gaan leveren en kijk nu al uit naar de volgende boulderwedstrijd!

 

Een gedachte over “Blij met mijn resultaat op boulder 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s